logo
امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۴۹
[ شناسه خبر : ۳۳۸۶۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 6 دقیقه ]
یادداشت؛

فرهنگ بسیجی" هویت اصلی سازمان بسیج مستضعفین است

فرهنگ-بسیجی"-هویت-اصلی-سازمان-بسیج-مستضعفین-است
بسیج را باید یک مقوله اجتماعی بدانیم که درگذشته ی تاریخی تمام جوامع بشری نقش مهمی ایفا نمود و فرهنگ بسیجی" هویت اصلی سازمان بسیج مستضعفین است.

به گزارش پایگاه خبری_تحلیلی «موج رسا» بسیج با انتشار بیانیه گام دوم از طرف رهبر معظم انقلاب، رسالت جدیدتر و‌ جدی‌تری برای ایجاد تمدن نوین اسلامی ترسیم کرده است .

بیشتر بخوانید

 از مهمترین تفکر بسیجی" و " فرهنگ بسیجی" هویت اصلی سازمان بسیج مستضعفین است که اگر چه جلوه بارز آن در این تشکل الهی است که وابسته به سپاه سرافراز پاسداران است، اما تفکری است فراسازمانی و فرامرزی که امروز به برکت این تفکر، شجره طیبه مقاومت اسلامی در همه نقاط منطقه و جهان اسلام سایه گسترده است، راز این ماندگاری و سایه گستری کرارا در بیانات امام المسلمین امام خامنه ای بیان گردیده است.

بسیج را باید  یک مقوله اجتماعی بدانیم  که درگذشته ی تاریخی تمام جوامع بشری، به عنوان حرکت‌های گسترده مردمی در عرصه‌های مختلف، با هدف معین، سازماندهی و عمومیت و فراگیری، وجود داشته است.

لذا بسیج یک مفهوم فراگیر و نیاز جوامع بشری است که در همه دفاع‌های مردمی در دنیا از اول تاریخ تا به امروز وجود داشته است اما عینیت بخشی آن و ترسیم خودباوری آن مانند یک تفکر و ایدئولوژی  توسط امام خمینی ره ترسیم شد.

وقتی نگاه می‌کنیم به سیر شکل گیری بسیج به این مهم می‌رسیم که انقلاب اسلامی ایران و بنیانگذار آن که بنیانگذار و پدرِ بسیج نیز می‌باشد فکر و اندیشه‌ای  جدیدی را از بسیج به وجود آورد و آن ارائه الگویی نوین از مفهوم بسیج بود که علاوه بر کارکردهای مرسوم و متعارَف، مشخصه‌های دیگری را باخود داشت که در پیام‌ها و بیانات ایشان آمده است.

 از نگاه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، امام خمینی معلم اول بسیج و تفکر بسیجی در عصر جدید است (90/9/6) که مقوله‌ای، فراتر از یک سازمان و نهاد را مطرح کردکه متناسب با شرایط زمانی و مکانی، میدان دفاع همه جانبه از ارزش‌ها و خدمت رسانی داوطلبانه و سودمندِ اجتماعی در برهه‌های حساس و سخت کشور و مردم را نشانه می‌رود.

زیرا ساختاری خدا باور، دین محور، ولایتمدار و مردمی و دل بودم و برای مردم دارد.

بسیج را نباید صرفا یک ارگان نظامی بدانیم بلکه  یک فکر بلند و تاثیرگذار همه جانبه است بسیج عزت آفرین است  که در همه اقشار و اصناف جامعه اعم از: دانش آموز و دانشجو و طلبه، استاد، مدرس، پزشک، مهندس، هنرمند، نویسنده، اهل رسانه، کارگر و کاسب خودش را نشان داده است.

در اندیشه و  تفکر بسیجی خلبان نیروی هوایی مانند شهید عباس بابایی و امیر نیروی زمینی مثل شهید صیاد شیرازی، و در میدان مبارزه با داعش و مستکبران عالم  سردار سپاه شهید حاج قاسم سلیمانی بسیجی است.

تفکر و نگاه  بسیجی همان، تفکر و نگاه با بصیرت مقاومت همه جانبه در همه عرصه‌هاست؛ چرا که بسیج "حرکتی مردمی، برای مردم، واز همه قشرهای مردم است"(۶/۹/۹۰) که پایه مستحکم انقلاب اسلامی در ایران و تفکر انقلابی در همه جای جهان را تشکیل می دهد. ملاحظه  کنید بسیج و قدرت تفکر بسیج انسان ساز و دارای مکتب انسانی الهی است.

   پرواضح است؛ سرمایه‌ انسانی زیرساخت بنیادین شکل‌گیری تمدن شمرده می‌شود و لذا بایسته‌هایی نیز در پی دارد که طی طریق در مسیر پیشرفت و تمدن‌سازی، ‌تربیت نسلی تمدن‌ساز و متعهد به پیش‌روندگی و پیش‌برندگی این سرمایه است،  تدبیر هوشمندانه‌ امام خمینی (ره)  در شکل‌دهی به این شبکه‌ عظیم انسانی‌تربیت‌یافته و در مسیر پرورش و الگوساز بی بدیل بوده است، آنچه که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد درآغاز راه  دهه‌ پنجم انقلاب اسلامی که موضوع و مسئله‌ اصلی کشور «پیشرفت و الزامات آن» بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب است،  این شبکه و جریان انسانی به‌خوبی می‌تواند نظام را در شکل‌دهی آینده‌ مطلوب یاری بدهد مانند خورشید نورافشانی این  سرمایه‌ انسانی زیرساخت بنیادین شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی ایرانی است، هرچند باید برای رسیدن به این مطلوب به مولفه‌های زیر با دقت عقلی و نظری توجه گردد؛ مسئولان امر و مؤثرین و متنفذین و بویژه آحاد بسیج در سراسر کشور مسئولیت و رسالت تاریخی خود را در این امر سرنوشت‌ساز بیش از پیش باید بشناسند و بی وقفه برای تربیت  سرمایه‌ انسانی که در جهت نیروی ‌تراز انقلاب اسلامی است اقدام نمایند شناسایی ظرفیت‌ها و استعدادهای عظیم انسانی این مجموعه و بهره‌گیری هرچه بیشتر از آن تلاش کنند و حمایت‌های لازم را از گسترش این تفکر،  روحیه و تشکیلات پیش‌برنده‌ی آن را انجام دهند. 

نیروی مقاومت بسیج مستضعفین؛ همان گونه که از نامش پیداست، نیرویی مربوط به مستضعفان است.

 مستضعفان به معنای محرومان و اقشار آسیب پذیرنیست. بلکه به معنای وارثان بالقوه امامت و پیشوایی زمین و امامت جامعه بشری است. این نیرو و تفکر است که در مقابل استکبار جهانی می‌ایستد و تا به حال نیز ایستاده است.

الزامات جریان مقاومت؛ تقویت و بالندگی جریان مقاومت در برابر نظام سلطه، الزاماتی دارد که مهمترین آن تقویت بنیه معنوی است که از بنیه مادی و نظامی بسی مهمتر است.واین در ملت مقاوم فلسطین بویژه غزه کاملا مشهود بود وقتی از کودکان تا پیرمردان و پیرزنان همه و همه با صدای رسای « حسبنا الله و نعم الوکیل » را سر می‌دادند این یعنی تبلور ایمان، عشق، دلدادگی، ایستادگی و مقاومت در برابر مستکبران و ایادی شیطان است.

به خاطر عظمت کار بسیج؛ امروز هدف اول دشمن تفکر بسیجی است. برای همین با حزب الله و حشدالشعبی هم مخالف است.

دشمن در صدد جوان امروز را بی ایمان، بی انگیزه، بی امید، اسیرشهوات، بیکار و تنبل و دچار اعتیاد و شکننده بار بیاورد.

در پایان باید عرض کنم که  تفکر بسیجی و بسیج در جهان معاصر مرهون  و مدیون امام خمینی (ره) بنیان گذار کبیرانقلاب اسلامی  است و امام، را باید بحق پدر ومعلم این تفکر و تشکل در عصر جدید نامید و  ویژگی‌های  تفکربسیجی که آن را از دیگر تشکل‌های مبارز و مردمی جهان متمایز می‌کند جنبه الهام بخشی و الگویی در جهان است؛  لازم است یادآوری کنم که انتظار جامعه انقلابی و امام جامعه، از بسیجیان عزیز و سرافراز فراوان است.ا

انتظاراتی که باید به آن توجه کنند و بیش از هر کسی بدان پای بندباشند همانطوری که رهبر عزیز فرمودند بسیجی سیاسی است ولی سیاست زده نباید باشد.

 حجت الاسلام حکمت حکیمی فر؛ فعال سیاسی

 

 

 

 

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر